full screen background image

Ministerul Educaţiei a uitat de bursele studenţilor suceveni

Universitatea “Ştefan cel Mare” încă nu a acordat burselor sociale şi de merit pentru studenţii săi. Asta pentru că nu a primit de la Minister cuantumul minim al bursei la nivel naţional, pentru a putea distribui sumele către studenţi. Rectorul Valentin Popa spune că situaţia nu este una nouă. Banii pentru fondul de burse au intrat, însă ministerul nu a stabilit şi cît trebuie să primească fiecare student, în funcţie de criteriile stabilite.

“Banii de bursă vin regulat de la Ministerul Educaţiei. E adevărat că nu ştim dacă se va menţine în continuare acelaşi cuantum ca acum, mai mare sau mai mic. Noi am acţionat ca şi cum ar fi aceeaşi sumă şi am distribuit deja fondul de burse pe facultăţi. Suntem în procesul de stabilire a criteriilor specifice de împărţire a acestor fonduri către studenţi. În decurs de o săptămînă vom încheia procesul de acordare a burselor. Vom stabili noi o valoare minimă suficientă pentru acoperirea cheltuielilor de cazare şi masă. În cazul în care fondul de burse este ajustat de către Minister, vom ajusta şi noi sumele”, a declarat rectorul Valentin Popa pentru VIVA FM.

Conducerea Universităţii sucevene a lăsat la latitudinea facultăţilor criteriile de acordare a burselor. Bugetul pentru bursele studenţilor suceveni se ridică la 3 milioane de lei. Rectorul Popa spune că aproximativ 30% dintre studenţi ar putea beneficia de aceste burse.

comments

comments




Leave a Reply

avatar