full screen background image

Însămînţările de toamnă au fost realizate în judeţul Suceava în proporţie de 73 %, cele mai bune rezultate obţinîndu-se la orz şi orzoaică.

La culturile de grîu şi secară agricultorii au reuşit să însămînţeze 10 mii de hactare, adică 65 de procente din totalul suprafeţelor alocate cerealelor..
Şeful Direcţiei Agricole, Vasile Schipor, declară că – în cazul în care starea vremii va permite – însămînţările ar putea continua în această lună:”Dacă o să mai beneficiem de puţină ploaie şi de condiţiile care sunt acum prielnice pentru însămânţarea la grâu, pentru că mai are timp de înrădăcinare,  în maxim 10 zile o să iasă pentru că este şi timpul destul de bun şi călduros şi dacă la finele lunii vom avea şi oleacă de zăpadă să îl prindă o să fie bine. Aşteptăm un moment prielnic să mergem pe orzoaică, care se cultivă primăvara.”Vasile Schipor  apreciază că, în acest an, mai pot fi însămînţate suprafeţe care totalizează trei sferturi din terenurile arabile, ceea ce înseamnă un “regres evident” faţă de anii trecuţ

comments

comments




Leave a Reply

avatar