full screen background image

Răfuială în Consiliul Local Rădăuţi. Constantin Galan a fost destituit ieri din funcţia de consilier local după ce deliberativul rădăuţean a aprobat un proiect de hotărâre pe această temă.

 Decizia a fost luată în baza unei constatări a Agenţiei Naţionale de Integritate. Potrivit acesteia, în anul 2008, Galan s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deţinut atât funcţia de viceprimar la Primăria Municipiului Rădăuţi, cât şi funcţia de reprezentant al Primăriei Municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Servicii Comunale SA. Constantin Galan:”Ieri la Rădăuţi primarul Olărean a întocmit un proiect prin care îşi doreşte să mă scoată din funcţia de consilier local, chiar prin angajaţii de la primărie a întocmit documente false, le am chiar în faţă, vedeţi un raport ANI care spune că în 2008 am ocupat funcţia de viceprimar necompatibilă cu cea de membru în AGA la SC Servicii Comunale Rădăuţi,eu niciodată nu am participat  la vreo şedinţă la AGA, nu am luat bani de acolo. Am fost membru AGA  şi vă spun că funcţia este incompatibilă cu cea de viceprimar, dar eu la ora aceasta nu sunt viceprimar. În raportul de specialitate prezentat ieri se spune că încetează mandatul meu de consilier local . ANI nu spune nimic de consilier, pentru că este normal ca numai consilierii locali să facă parte din AGA, dar pe româneşte cred că se confundă funcţia de consilier local cu cea de viceprimar . În 2008, trei luni am fost consilier, am intrat în AGA,iar după accea am intrat ca viceprimar după demisia lui Vătămanu. Mi-am dat demisia şi am lăsat-o iar secretarul a avut grijă să nu o înregistreze , după o lună sau dauă mi-a spus că tebuie să-mi dau demisia. Nu am fost niciodată în AGA, nu am semnat nici o hârtie, nu am luat bani , nu nimic. ”

Pe de cealaltă parte, primarul muncipiului Rădăuţi, Aurel Olărean spune că această problemă datează de câtiva ani, când a mai inaintat o adresă consilierilor locali de atunci privind incompatibilitatea lui Galan, dar care nu au luat la acea vreme nici o măsura:”În urma verificărilor de către mine a actelor care stau la baza adresei trimise către ANI,s-a constatat că d-l Galan este în incompatibilitate , întrucât a fost o sesizare în 2009 căte ANI şi răspunsul ANI a fost că d-l Galan se află în incompatibilitate. La aceea dat am supus-o în consiliu local spre ştiinţă, consilierii locali respectivi  nu au luat nici o măsură .Zile s-a reanalizat şi s-a constatat că d-l Galan se află în incompatibiltate întrucât au fost şi două hotărâri judecătoreşti  care s-au pronunţat în acest sens. El a făcut contestaţie şi nu i s-a admis , în final s-a hotărât în mai 2010 că d-l Galan este în incompatibilitare şi nu poate să deţină funcţia de consilier în cadrul consiliului local al municipiului Rădăuţi.

Decizia ANI prinvind imcompatibilitatea lui Galan a fost atacată în instanţă, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, în mai 2010, recursul declarat de Galan împotriva sentinţei Curţii de Apel Suceava, decizia fiind irevocabilă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar