full screen background image

Programul Casa Verde, sistat din lipsă de fonduri

Programul Casa Verde a fost sistat, din cauză că Administraţia Fondului de Mediu nu mai asigură fondurile necesare.

Practic, sesiunea din acest an nu s-a mai ţinut, deoarece taxa de primă înmatriculare – care alcătuia peste jumătate din fondul Casa Verde – a trecut prin modificări succesive care au amînat aplicarea ei.

Şeful de serviciu din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Iluţă Cocriş declară că, anul trecut, din cele 185 de dosare aprobate, 149 au primit acceptul pentru decontare.

Majoritatea cererilor depuse de suceveni au vizat panourile solare, urmate la mare distanţă de centralele termice şi de pompele de căldură.

Iluţă Cocriş spune că majoritatea cererilor au provenit din zonele Rădăuţi şi Suceava, iar cele mai puţine din municipiul Fălticeni şi comunele limitrofe.

“E posibil ca până la anul viitor să se analizeze aceste dosare, astfel încât toţi cei care au depus cerei să poată să primi măcar un contract. Au fost firme specializae în astfel de lucrări, care s-au înţeles cu cetăţenii, au făcut lucrările şi au aşteptat decontările. Dosarul pentru documentare se depune la Administraţia Fondului de Mediu Bucureşti şi de acolo se primesc banii în contul care este deschis special, pentru că în documentaţie este un extras de cont de la o bancă comercială. Anul acesta sigu nu o să mai fie, să sperîm că după finalizarea celei din 2008 va începe o alta pe 2013”, a declarat Cocriş.

comments

comments




Leave a Reply

avatar