full screen background image

Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava a primit astăzi certificatul de spital acreditat, nivel maxim de acreditare.

Prezent pentru a face acest anuţ oficial, preşedintele Consiliului Naţional de Acreditare a Spitalelor, Vilmoş Lukaci a declarat că spitalul sucevean este primul spital din ţară acreditat anul acesta.
Ce înseamnă acreditarea ne -a explicat chiar preşedintele Consiliului Naţional de Acreditare a Spitalelor, Vilmoş Lukaci:
“Spitalul la care ne aflăm este primul spital acreditat anul acesta . Spitalul a luat nivel maxim de acreditare, este un spital foarte bine pus la punct şi vreau să va spun în câteva cuvinte ce înseamnă acreditarea, căprea puţin se vorbeşte despre acest lucru. Lucrarea este comună cu spitalul care este acreditat pe baza unor indicatori şi cri terii de performanţă, spitalul trimite în mod gneral prin fişele de autoevaluare îndeplinirea acestor condiţii de acreditare, echipa de evaluare vine şi confruntă realitatea. Este vorba de îndeplinirea unor indicatori care vizează în primul rând calitatea serviciilor, gradul de satisfacţie al pacienţilor şi bineînţeles o tendinţă de îmbunătăţire a acestor servicii şi nu în ultimul rând implementarea acestor indicatori pe termen lung.”
Managerul Spitalului Judeţean, Vasile Râmbu a declarat că  pe viitor se are în vedere creea unui centru de fertilizare in vitro şi a unui centru de radio terapie. El a mai spus că Spitalul de Urgenţă Sf Ioan a devenit un spital regional ce deserveşte cel puţin în că un judeţ, pe lngă Suceava.”Avem ca obiectiv să continuăm ceea ce am început …iar pe viitor vom vorbi de un centru de fertilizare in vitro . Avem în obiectiv şi un centu de radioterapie care nu prea există în Moldova şi care este de mare performanţă. Şi mai avem ceva pregătit care funcţioneză dar încă nu l-am făcut public. Probabil în timpul cel mai scurt veţi lua la cunoştinţă şi va fi de un mare impact.De asemenea avem în plan să completăm resursele de personal.”
La manifestările de astăzi au participat pe lângă cadrele medicale ale Spitalului Judeţean, numeroare oficialităţi locale şi judeţene. Spitalul judeţean este acreditat pentru o perioadă de 5 ani.

comments

comments




Leave a Reply

avatar