full screen background image

În prima zi de campanie electorală, prefectul Sucevei face apel la candidaţi să repecte întru totul legea şi să dea dovadă de responsabilitate în faţa alegătorilor.

Florin Sinescu a declarat astăzi că adunările publice trebuie să se desfăşoare pînă la ora 23 în mod paşnic şi civilizat, fără periclitarea vietii sociale, fiind interzise asemenea manifestări în imediata apropiere a gărilor, aeroporturilor, spitalelor, obiectivelor militare şi a unităţilor economice cu grad ridicat de pericol.
El precizează că monitorizarea situaţiei în teritoriu este realizată permanent de echipe ale Inspectoratelor de Poliţie şi Jandarmi, un rol important revenind Primăriilor.

“În legătură cu aceste locuri speciale de afişaj pe care primarii le-au stabilit prin dispoziţii, le-am cerut să fie de dimensiuni corespunzătoare pentru a permite tuturor candaţilor să-şi afişeze materialele electorale şi totodată  să asigurăm ordinea şi liniştea publică pentru acestă perioadă. Biroul Electoral Central a emis o decizie prin care se interzic tombolele cu scopul de a detemina alegătorii să voteze într-un anumit fel . Fac apel la toţi aceşti candaţi să aibă o atitudine şi o deschidere a acestor manifestări în condiţiile prevăzute de lege”, a anunţat prefectul judeţului Suceava.

Sinescu  a mai adăugat că în ziua votării, între orele 7 – 21, vor fi interzise comercializarea şi consumul de băuturi alcoolice pe o distanţă de 500 de metri în jurul secţiilor de votare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar