full screen background image

Rîul Suceava va fi deviat pentru a permite înlocuirea conductelor de la staţia de epurare

Conductele staţiei de epurare, care traversează albia rîului Suceava, vor fi refăcute din primăvară. Acestea au mai fost refăcute în urmă cu 8 ani printr-o finanţare daneză, dar primarul Ion Lungu declară că între timp s-au colmatat din cauză că staţia nu era modernizată la acea vreme.

El a precizat astăzi ca lucrările vor fi derulate de firma Pfeiffer, valoarea lucrării fiind de 7 milioane 400 de mii de lei, iar termenul de execuţie de 16 luni.

În ce priveşte proiectul de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul reşedinţă, Lungu a precizat că încă se aşteaptă răspuns la contestaţia depusă la Consiliul Naţional de Analiză: “Sperăm să primi un răspuns cît mai repede posibil pentru a stabili un cîştigător. Acolo avem trei străzi din cartierul Iţcani care trebuie făcute: Aleea Dumbrăvii, Mitocelului şi Cîmpului. Străzile au fost cuprinse în proiectul de reparaţie şi nu am putut să le terminăm în acest an pe fondurile de mediu. Cartierul Iţcani a fost văduvit de aceste utilităţi. Sper ca în perioada cea mai scurtă de timp să avem un verdict pozitiv. Se pare că firma care a depus contestaţia este de profesie contestatară”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar