full screen background image

Prefectura este în grafic cu organizarea alegerilor parlamentare de pe 9 decembrie

Prefectul Florin Sinescu a spus în această dimineaţă că s-au achizitionat toate materialele necesare pentru alegeri.

De asemenea, firma care se va ocupa de tipărirea buletinelor de vot a fost desemnată ieri . La licitaţie au participat 6 firme din care 2 din judeţul Suceava, iar câştigătoare a fost desemnată o asociere de firme din Bacău şi Piatra Neamţ.

Transportul buletinelor de vot către judeţul Suceava va fi asigurat de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava.

“În ceea ce priveşte campania electorală, Instituţia Prefectului a solicitat primarilor ca până pe data de 9 noiembrie, conform programului calendaristic să întocmească dispoziţiile cu locurile de afişaj. Am pus la dispoziţia lor toate documentele necasate creării acestor locuri de afişaj. Am solicitat totodată ca acestea să fie ferite de intemperii şi să existe locuri în fiecare unitate în fiecare sat, pentru a nu avea probleme legate de afişajul electoral. Totodată am comunicat primarilor o adresă legată de modul prin care au dreptul să autorizeze montarea bannerelor, este vorba de un certificat de urbanism, este o documentaţie ce trebuie solicitată, bineînţeles este vorba şi de acordul proprietarului stîlpului, in mod evident pe teritoriul localităţilor este vorba de societate de specialitate de furnizare a energiei electrice”, a transmis prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.

Conform listelor electorale permanente sunt 575.959 persoane cu drept de vot. Se va vota încolegiul în care alegătorul îşi are domiciuliul sau în cadrul altor localiţăţi din acelaşi colegiul dar pe liste suplimentare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar