full screen background image

Poliţia rutieră va face verificări pentru a-i depista pe şoferii neechipaţi pentru iarnă

Deja au început să apară filtre rutiere care verifică starea tehnică a maşinilor şi dacă acestea sunt echipate corespunzător pentru iarnă.

Inspectorul Bogdan Bercea din cadrul Poliţiei Rutiere Suceava spune că de multe ori şoferii fac confuzie în privinţa datei la care ar trebui să îşi echipeze maşinile cu cauciucuri de iarnă: “Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile M+S, M.S., MS sau M&S, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai ALL SEASON. Autovehicolele cu masa mai mare de 3,5 t trebuie echipate pe roţile trăgătoare cu cauciucuri de iarnă cu simbolurile pe care le-am precizat sau lanţuri pentru anotimpul rece.”

Bogdan Bercea mai spune că în lege nu este prevăzută o perioadă precisă pentru montarea cauciucurilor de iarnă, doar atunci cînd carosabilul este acoperit cu gheaţă, zăpadă sau polei.

“Dacă, de exemplu, în luna august este gheaţă, zăpadă sau polei atunci conducătorul auto trebuie să aibă autovehicolul echipat cu cauciucuri de iarnă. Mulţi conducători auto consideră că dacă cauciucul are o steluţă sau scrie ALL SEASON este suficient, dar nu este, terbuie să aibă şi simbolurile pe care vi le-am spus”, subliniază inspectorul de poliţie.

În cazul în care carosabilul este acoperit cu gheţă, zăpadă sau polei cu siguranţă, Poliţia Rutieră va organiza filtre pentru a preveni ambuteiaje, mai ales în zonele în care avem evenimente rutiere pe această cauză. Verificările vor fi făcute împreună cu specialiştii Registrului Auto Român.

Şoferii găsiţi cu nereguli riscă să li se retragă certificatul de înmatriculare, iar valorea amenzii este între 70 şi 140 de lei, precum şi între 9 şi 21 de puncte amendă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar