full screen background image

Deficit de personal la Spitalul Judeţean Suceava

Cel mai important spital din judeţ se confruntă cu o lipsă gravă de personal – medici şi asistenţi – care pleacă în ţările Uniunii Europene. Spitalul Judeţean mai are nevoie de 180 de salariaţi pentru a funcţiona la standardul prevăzut de lege dar Ministerul Sănătăţii nu a scos la concurs decît 24 de posturi pînă la sfîrşitul anului.

Purtătorul de cuvînt al Spitalului Judeţean, TIBERIU BRĂDĂŢAN, declară că – după toate probabilităţile – vor fi încadraţi 25 % medici şi restul asistenţi.

El este de părere că, pe lîngă salariile mici, personalul medical alege să muncească în vest şi din cauza unei lipse de întelegere cu care este cîteodată tratat: “O oarecare reticenţă la ceea ce însemnă tagma profesională şi o lipsă respect, atitudini care nouă ne sunt destul de familiare, injurii. Nu pot spune că suntem auriţi, poleiţi cu aur, dar suntem oameni care încercăm să facem faţă în condiţiiele pe care ne le dă societatea noatră. Nimeni nu vine cu răutate la spital sau la cabinetul medical cu dorinţa de face rău sau a ucide un om. Că unii din noi au cunoştinţe mai multe sau mai puţine, poate că unii din noi sunt uscăciunile din pădure care percep profesia ca pe o sursă de îmbogăţire nu trebuie să-i facă pe oameni să ne privească cu ură. Nu se poate să creăm două tabere, o tabară formată din pacienţi şi o tabaă formată din medici şi din personal medical.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar