full screen background image

Poliţiştii ameninţă cu proteste în campania electorală – Sindicatul Poliţiştilor şi Personalului Contractual de la nivelul judeţului Suceava, confirmă că se vor afilia acestor proteste

Sindicatele din Poliţie ameninţă cu proteste în campania electorală, nemulţumite de banii primiţi la rectificarea bugetară.

Anca Grâul a stat de vorbă cu reprezentantul Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual la nivelul judeţului Suceava, Vasile Anton,  iar acesta a declarat că şi poliţiştii suceveni se vor afilia acestor proteste.

Protestele care se fac sunt în legăură cu nişte drepturi restante , privind drepturile pentru echipament pe anul 2012. Domnul mistru Duşa a promis că va da 50 % şi acum a venit că ne dă vreo 200 de lei, deci raportat la drepturile care ni se cuvin pe anul 2012. În situaţia aceasta normal că s-au pregătit anumite proteste la nivel naţional, noi suntem biroul teritorial . Deci în afară de aceste restanţe ar mai fi şi alte pobleme care vor fi atunci expuse…anumite discriminări în ceea ce priveşte salarizarea între agenţii de poliţie , ofiţerii de poliţie, alţii au primit mai mulţi bani la salarii, alţii mai puţini, şi trebuie să se reglementeze şi această situaţie.
Dacă vom fi neglijaţi în ceea ce priveşte aspectele la drepturi , vom continua aceste proteste chiar şi in ziua alegerilor parlamentare.Vom solicita bineînţeles autorizaţie în acest sens, dacă ni se va aproba bine, dacă nu o vom face în  timpul liber”, a explicat Vasile Anton pentru VIVA FM.

Ministrul de Interne Mircea Duşa  a declarat că în septembrie va plăti poliţiştilor 50% din drepturile pentru echipament, însă în urma rectificării aceştia ar urma să primească numai 8,66%.

comments

comments




Leave a Reply

avatar