full screen background image

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Suceava prezintă avantajele programului SRL-Debutant

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Suceava a prezentat ieri programul SRL-Debutant prin care doreşte să stimuleză înfinţarea şi dezvoltarea microîntreprinderilor de către întreprinători tineri cu vârsta de până la 35 de ani.

“Ca şi avantaje acest program aduce un aport financiar din partea Agenţiei Naţionale pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM de cel mult 50 %, dar nu mai mult de 10 mii de euro , garanţii din partea Fondului Naţional De Garantare pentru creditele pe care aceşti beneficiari le solicită dar nu mai mult de 80 de mii de euro. Totodată, programul SRL-Debutant oferă scutirea de la plata contribuţiei asigurărilor sociale pentu veniturile înregistrate de cel mult 4 angajaţi. Agenţia mai oferă consultanţă pentru implementarea proiectului”, a informat ieri preşedinta patronatului Tinerilor Întreprinzători din Suceava, Alina Calistru

Programul SRL-Debutant a fost lansat în 2012, pentru al doilea an consecutiv. În luna iunie 2012 statisticile arătau că la nivel naţional s-au înregistrat nu mai puţin de aproximativ 5,300 de noi IMM-uri, majoritatea în întreţinerea şi repararea autovehicolelor. La nivelul judeţului Suceava s-au înfiinţat prin acest program 84 de noi firme.

comments

comments




Leave a Reply

avatar