full screen background image

Sindicatele din sănătate şi-au spus păsul în faţa autorităţilor

În cadrul Comisiei de Dialog Social, desfăşurată la sediul Prefecturii Suceava,  sindicatele au reclamat lipsa personalului din sistemul sanitar şi lipsa bugetului pentru finanţarea unităţilor sanitare pentru ultimele două luni ale acestui an.

Printre nemulţumirile personalului din sănătate se mai numără neacordarea tichetelor de masă salariaţilor din sistem, neacordarea integrală a sporului de condiţii deosebit de periculoase personalului ce-şi desfăşoară activitatea în Secţia de îngrijiri paleative din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret.

Reprezentantul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a spus că există bani pentru finanţarea parţială a spitalelor, din fondul de rezervă CAS Suceava. În cazul alocării unei sume suplimentare, aceasta va fi repartizată în baza valorii iniţiale de contract.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului salariaţii nu au primit tichete de masă din luna noiembrie 2009 până în prezent, acest fapt generând o nemulţumire generală în rândul salariaţilor, potrivit preşedintei Uniunii Sindicale Judeţene Sanitas.

Prefectul Florin Sinescu a oferit asigurări că problemele sindicatelor vor fi rezolvate, în urma discuţiilor cu Ministerul Sănătăţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar