full screen background image

CFR vrea sa isi reduca din pierderi punand blatistii la munca in folosul comunitatii

Un proiect de modificare a Ordonanţei privind regimul juridic al contravenţiilor, publicat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, propune că, dacă pasagerul care a fost prins călătorind fără a plăti biletul, nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, organul administraţiei publice locale să sesizeze instanţă de judecată pe a cărei rază teritorială se află domiciliul fiscal al contravenientului.

Astfel, amenda ar fi înlocuită cu obligarea contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama de partea din amendă care a fost achitată.

Propunerea legislativă vine în contextul datoriilor uriaşe pe care CFR Călători le-a înregistrat în ultimii ani. Astăzi, Parchetul de la lângă Tribunalul Braşov a emis 81 de mandate de aducere pentru angajaţi CFR Călători din Bucureşti, Braşov, Cluj, Craiova şi Iaşi.

Ancheta procurorilor vizează activitatea din trenuri şi suspiciuni legate de călătoria fără bilet. Prejudiciul creat statului pentru că se circulă cu trenul fără bilet este de 40 de milioane de lei anual. Reprezentanţii CFR spun că 30% din cei care merg cu trenul nu îşi cumpără bilet.

comments

comments




Leave a Reply

avatar