full screen background image

Regulamentul de funcţionare a parcărilor subterane este în dezbatere publică

Primarul Ion lungu a reafirmat în această dimineaţă că staţionarea autovehicolelor în noile parcări subterane se va face gratuit pentru o perioadă de 10 ore.

Iniţial era prevăzută staţionarea maşinilor pentru 3 ore, dar având în vedere că în zona centrală sunt multe instituţii cu mulţi angajaţi, reprezentanţii primăriei au decis prelungirea intervalului.

În regulament se precizează că fiecare conducător auto este obligat să ăţi scoată un tichet de parcare şi să-l afişeze la loc vizibil pe parbriz.

Primarul Ion Lungu spune că în regulamentul de funcţioare a parcărilor subterane sunt prevăzute şi amenzi, momentan în fază de dezbatere publică.

“Ne-expunerea la loc vizibil a tichetului de parcare este prevăzută cu o amendă de 50 de lei; parcarea autovehicolelor în zonele speciale – locurile pentru persoanele cu handicap, vor fi amendate cu 100 de lei; neparcarea în cadrul marcajului rutier – amendă de 100 de lei. Cea mai severă amendă -500 de lei – va fi pentru blocarea accesului în parcare”, a comunicat primarul Ion Lungu.

Pentru depăşirea timpilor de parcare, autorităţile locale propun amenzi progresive: depăşirea cu o oră – 100 de lei amendă, depăşirea cu 2 ore, 200 de lei. Cei care vor staţiona peste 5 ore vor fi sancţionaţi cu o amendă de 1.000 de lei.

De asemenea vor fi foarte drastici sancţionaţi şoferii care vor parca pe str. Nicolae Bălcescu, Str. Ştefan cel Mare, str. Ciprian Porumbescu, Vasile Bumbac. Acolo vor fi amplasate semne cu parcarea interzisă. Şoferii nu vor mai avea voie să-şi lase maşinile la suprafaţă atâta timp cât există parcările subterane.

Paza celor două parcări din centrul municipiului Suceava va fi asigurată de câte un poliţist public ce se va ocupa şi de dispecerat. Capacitatea va fi de 170 de locuri, la intrare urmind sa fie instalate limitatoare de inaltime de 2,30 metri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar