full screen background image

Şefii agriculturii sucevene consideră că au cîştigat bătălia cu seceta

“În pofida secetei din această vară, arăturile şi însămînţările de toamnă sunt la un nivel nesperat de bun”. Aceasta este opinia şefului Direcţiei Agricole, Vasile Schipor, care declară că arăturile s-au efectuat pe 75 % din suprafaţa planificată de 21.500 de hectare.

El spune că aceste lucrări se mai pot derula şi luna viitoare, pînă la căderea zăpezii. Referindu-se la însămînţări, Vasile Schipor precizează că jumătate din terenurile agricole au primit seminţe, restanţe înregistrîndu-se la culturile de grîu şi secară.

“La orzoaica de toamnă s-a semănat sută la sută, la orz 450 de hectare planificate, 450 de hectare semănat, în procent de sută la sută. La grâu au fost planificate 16.750 şi s-au realizat 8.350 de hectare, în procent de 50%. La plantele de nutreţ 2500 s-au realizat 1800 deci 72%. La legume procentul este de sută la sută, la seminţe un procent de 60%, aici stăm un pic mai prost şi la rapiţă avem 600 de hectare care sunt însămânţate. Prin majoritatea locurilor pe unde am fost este răsărită şi este în condiţii foarte bune”, consideră Vasile Schipor.

comments

comments