full screen background image

Rosal are toate şansele să mai asigure o iarnă deszăpezirea, din cauza întîrzierilor la licitaţie

Salubrizarea şi deszăpezirea municipiului Suceava sunt în ceaţă – noul caiet de sarcini propus de Consiliul Local a amînat şi mai mult procedura de licitaţie.

Cu mai puţin de 2 luni înainte de expirarea contractului cu Rosal, anunţul licitaţiei a ajuns în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, fiind instituită şi o comisie de evaluare a administraţiei locale, coordonată de şeful Direcţiei Patrominiu, MIHAI JITARIUC.

Primarul ION LUNGU nu exclude prelungirea contractului cu Rosal, dat fiind avizul pe care trebuie să-l dea Autoritatea pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice şi derularea licitaţiei şi a eventualelor contestaţii, . Municipalitatea are o datorie de aproape 4 milioane la firma ROSAL.

“Este o problemă destul de delicată, an de an, cei de la Rosal îşi făceau stocuri pentru materiale antiderapante pe timp de iarnă. În acest moment nici nu ştim câte vreme vor presta ei aceste servicii, când va fi finalizată această licitaţie, ei au pretenţia să le dăm banii înainte, aşa am procedat întotodeauna, să-şi cumpere aceste materiale antiderapante, în special sarea, care se găseşte foarte greu atunci când este îngheţ. Vom face o estimare pentru această iarnă, astfel încât să le dăm posibilitatea celor de la Rosal să-şi facă aceste stocuri şi să avem siguranţa că în municipiul Suceava se va putea circula corespunzător pe timp de îngheţ şi pe timp de viscol”, a declarat primarul Ion Lungu.

comments

comments