full screen background image

Moţiunea simplă pe Educaţie a fost respinsă

Democrat-liberalii au solicitat renunţarea la bacalaureatul profesional, menţinerea clasei pregătitoare în şcoli, dar şi demisia ministrului Ecaterina Andronescu.

Andronescu a criticat vehement guvernarea PDL pentru faptul că a introdus clasa pregătitoare fără studii de impact, fără spaţii pentru clase, fără materiale didactice şi fără profesori pregătiţi în acest sens.

Ea a precizat că nu existau materiale didactice gândite pentru clasa pregătitoare şi nu exista demers coerent care să ducă la existenţa acestor materiale didactice.

Andronescu a spus că cea mai neplăcută situaţia a fost dată de faptul că nu au fost pregătite spaţiile pentru clasele pregătitoare, ajungându-se la soluţii inadecvate, aceste clase fiinţând în ateliare, laboratoare, săli de sport, cabinete metodice, cămine, vestiare, cabinete de logopedie sau chiar în holurile şcolilor.

Ea a arătat că s-a ajuns la situaţii aberante date de faptul că părinţii şi-au schimbat domiciliile, ajungându-se la adrese cu 10 – 12 familii, la părinţi care şi-au schimbat apartenenţa etnică pentru a-şi înscrie copii la şcoala germană. (DIGI24)

comments

comments