full screen background image

Conducerea Universităţii sucevene ştie de existenţa mitei la examene, dar nu poate lua decât măsuri de descurajare a fenomenului

Conducerea Universităţii sucevene ştie de existenţa mitei la examene, dar nu poate lua decât măsuri de descurajare a fenomenului.
După ce 3 mii de studenti au fost chestionaţi în mod anonim în privinţa corectitudinii profesorilor, a iesit la iveală că majoritatea neregulilor se semnalează la facultatea de litere.
Rectorul VALENTIN POPA a declarat astăzi că înţelege reclamaţiile studentilor, dar că nu are mijloace pentru a dovedi acuzaţiile de mită ale studenţilor, aceasta fiind treaba organelor abilitate.
El vine, însă, cu o serie de propuneri pentru limitarea fenomenului: “Noi trebuie să creeam un cadru instituţional, nu ne propunem să ne substituim organelor legale, care ar trebui să împiedice şi să descurajeze acest fenomen..nu avem noi mijloacele să le combatem, nici nu avem mijloace să dovedim aşa ceva.. mă gândesc la creşterea ponderii examenelor scrise, la obligaţia ca lucrările să fie corectate de către doi profesori, putem să ajungem la un moment dat când să securizăm chiar şi lucrările, dacă asta va fi necesar.”
Rectorul VALENTIN POPA a ţinut să remarce că aceste măsuri “nu trebuie să altereze încrederea” în cadrele didactice universitare sucevene, recunoscute pentru “ţinuta morală şi ştiinţifică”.

comments

comments