full screen background image

Poliţiştii de frontieră au cerut prefectului reînfiinţarea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava

Sindicaliştii Poliţiei de Frotieră solicită reînfiinţarea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava. Iniţiativa sindicatului poliţiştilor de frontieră se doreşte a fi o acţiune reparatorie reformei in domeniu.

Prefectul Florin Sinescu a declarat  în această dimineaţă cu ocazia Colegiului Prefectural că a primit cererea și a transmis-o mai departe structurilor aferente din Ministerul Administrației și Internelor. El a mai spus că șansele reînființării Inspectoratului Județean de Poliție de Frontieră sunt foarte mari.

Sindicatul poliţiştilor suceveni de frontieră mai reclamă şi insuficienţa resurselor financiare şi materiale alocate pentru supravegherea frontierei şi numărul redus de poliţişti pe tura de serviciu, ceea ce face ca activităţile ilegale în zona Vicov-Bilca-Frătăuţi să cunoască o evoluţie periculoasă, dar şi neacordarea statutuluide personalitate juridică Serviciului Teritorial Rădăuţi şi mai ales lipsa calităţii de ordonator terţiar de credite care face imposibilă derularea unor activităţi simple cum ar fi achiziţiile publice necesare derulării activităţilor curente, derularea contractelor cu furnizorii de servicii, protocoale de colaborare cu alte structuri la nivel judeţean.

„Cooperarea cu instituţiile statului cu atribuţiuni în domeniul Ordinii Publice şi Siguranţei Naţionale nu a mai fost la nivelul înregistrat în anul 2011, iar acest fapt a permis creşterea activităţii infracţionale şi este posibil ca în continuare evoluţia acestui fenomen să aibă efecte financiare pentru statul român. Introducerea în ţară a unor cantităţi foarte mari de ţigări provenind din ţările ex-sovietice produce pagube la bugetul de stat care pot fi mai mari decât cele 8 milioane de euro care erau prezentate ca fiind economii anuale odată cu reorganizarea poliţiei de frontieră” susţin sindicaliştii.

comments

comments