full screen background image

“Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a debutat azi la Suceava

Poliţia suceveană a dat startul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii. Manifestările  au debutat la ora 12 la Colegiul Naţional Petru Rareş cu o masă rotundă pe tema “Tânăr nu Delicvent” şi cu un teatru forum, cu participarea voluntarilor organizaţiei Salvaţi Copiii Suceava.
Mâine va avea loc o masă rotundă la penitenciarul din Botoşani cu scopul prevenirii victimizării minorilor.
Tot de mâine vor fi desfăşurate activităţi practice în unităţile de învăţămînt.

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii continuă miercuri cu un târg de siguranţă în comunitate, în parcarea Shopping City Suceava, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie.

Vom avea invitaţi de la societăţi şi agenţi economici care comercializează sisteme de siguranţă şi vom încerca să facem evenimentul interactiv. Vom avea două autoturisme dintre care unul va prezenta toate sistemele de siguranţă şi un altul în care vor fi abandonate toate bunurile la vedere. Vom simula spargerea acelui autoturism şi prelevarea unor amprente“, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie, Ionuţ Epureanu.

Ultimele două zile ale săptămânii sunt dedicate prevenirii infracţiunilor şi violenţei din mediul rural, precum şi prevenirii accidentelor rutiere.
Săptămâna prevenirii criminalităţii se va încheia vineri cu Noaptea Cercetătorilor, în faţa Palatului Administrativ, cu un program destinat copiilor.

comments

comments