full screen background image

Ponta: Dan Diaconescu nu are NICIUN LEU şi nici cea mai mică intenţie de a salva Oltchim

Primul-ministru, Victor Ponta a declarat, luni, că Dan Diaconescu nu are banii necesari pentru a prelua combinatul Oltchim şi nici intenţia de a o face. Ponta l-a acuzat pe “salvatorul providenţial” că şi-a bătut joc de oameni şi a anunţat că o nouă licitaţie de privatizare a combinatului ar putea avea loc la începutul lui 2013.

Primul-ministru a afirmat că se ştia dinainte că Dan Diaconescu nu are suficienţi bani pentru a-şi permite o asemenea achiziţie.

“Ceea ce ştiam cu toţii, că nu are niciun leu şi nici cea mai mică intenţia de a salva combinatul, s-a confirmat (…) Salvatorul providenţial şi-a bătut joc de ei (n.red. – de angajaţii Oltchim). Domnul Dan Diaconescu a găsit pretexte, de fapt, nu a avut bani niciodată. Nu are banii respectivi. De astăzi, circul trebuie să înceteze, de astăzi luăm actul de faptul că cineva şi-a bătut joc de oamenii de la Oltchim, că altcineva, Videanu şi ai lui l-au băgat în faţă pe Diaconescu, sperând să-şi acopere fraudele de acolo şi că, de astăzi începând, vom lua măsuri, vom transmite către Parchet, Parchetul să se ocupe de lucrurile astea. De asemenea, venim cu planul pentru următoarele 6 luni astfel încât să salvăm combinatul”, a spus Ponta. inistru a afirmat că se ştia dinainte că  nu are suficienţi bani pentru a-şi permite o asemenea achiziţie.

Premierul a anunţat că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar.

Ponta a reluat acuzaţiile potrivit cărora Adriean Videanu şi Dan Diaconescu s-au înţeles să încerce să acopere fraudele de la Oltchim comise în timpul guvernării PDL. Despre fostul ministru al Economiei, Ponta a spus că “încearcă să-şi acopere urmele”. (RTV.NET)

comments

comments