full screen background image

Dan Diaconescu, aşteptat pentru semnarea contractului de privatizare a Oltchim

     Dan Diaconescu este aşteptat luni, la ora 10.00, pentru a semna cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri contractul de vânzare – cumpărare a acţiunilor Oltchim.

Acesta trebuie să plătească însă suma de 203 milioane lei, cu care a fost adjudecată licitaţia pentru privatizarea combinatului vâlcean.

‘Ar fi existat, legal, un termen de 10 zile pentru încheierea contractului, însă oferta lui Dan Diaconescu şi OPSPI permit să se semneze contractul de vânzare cumpărare de acţiuni, luni, la ora 10.00. Preţul trebuie să fie plătit la semnarea contractului. Dar putem să îl semnăm şi luni după-amiază şi marţi’, a declarat, vineri, la finalul licitaţiei cu ofertă în plic, Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.

Acesta a precizat că ‘toate detaliile privind contractul de privatizare s-au aflat în caietul de sarcini cu care Dan Diaconescu a participat la licitaţie’.

Dan Diaconescu a anunţat vineri că se va asocia cu alţi investitori, va finaliza procesele cu PCC, acţionarul minoritar al combinatului vâlcean şi că dispune de suma de 203 milioane lei pentru semnarea contractului de vânzare – cumpărare cu statul român.

‘Vor veni şi parteneri de afaceri alături de noi, procesele dintre acţionarul majoritar şi minoritar vor lua sfârşit’, a afirmat Dan Diaconescu.

De asemenea, acesta a subliniat că are nevoie de ajutor din partea statului român pentru cumpărarea Arpechim. (AGERPRESS)

comments

comments