full screen background image

Prea puţine scaune de parlamentar pentru “pretendenţii” PNL Suceava

     Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu infirmă informaţiile apărute în presă referitoare la posibilii candidaţi ai PNL la alegerile parlamentare.

Lista oficială a candidaţilor liberali va fi făcută publică şi trimisă la Bucureşti de adunarea generală a liberalilor suceveni de pe 14 octombrie, a mai spus Băişanu.

Numărul pretendenţilor la un fotoliu de senator sau deputat din PNL este mai mare decât numărul de locuri disponibile, a mai declarat şeful PNL Suceava. De exemplu, în colegiul Siret sunt patru candidaţi liberali pe un loc. Printre aceştia se numără şi viceprimarul Ovidiu Doroftei, Marius Zmău, Sandu Capră şi fostul liberal Tiberiu Prodan.

Candidaturile vor fi depuse oficial în perioada 19-22 septembrie la secretariatul partidului. În perioada imediat următoare, liberalii vor efectua sondaje de opinie, astfel că până pe 7 octombrie candidaţii să îşi facă campanie în interiorul colegiilor.

Alexandru Băişanu va candida pentru un fotoliu de deputat în colegiul uninominal 1. În urma negocierilor interne în USL, la nivelul judeţului, PSD va avea 8 candidaţi, în timp ce PNL va avea şase. Partidul Conservator nu are momentan nici un candidat la alegerile parlamentare.

comments

comments