full screen background image

Copiii din 10 comune sucevene vor primi 200 de biciclete pentru a ajunge mai uşor la şcoală

     Proiectul este pus în practică de E-ON România şi Asociaţia Green Revolution şi Consiliul Judeţean Suceava.

Bicicletele vor ajunge la şcolile din Stulpicani, Crucea, Cosna, Poiana Stampei, Breaza, Frătăuţii Noi, Gălăneşti, Voitinel, Forăşti şi Vadu Moldovei.

Bicicletele sunt recondiţionate de o firmă din Deva şi vor fi date spre folosire elevilor cu rezultate bune la învăţătură şi care au distanţe mari de parcurs până la şcoală.

Acestea vor fi dotate cu rastel, sistem de siguranţă şi materiale destinate informării copiilor cu privire la siguranţa în trafic şi protecţia mediului.

Copiii vor trebui să respecte regulile de circulaţie, rularea cu viteză redusă, supravegherea bicicletelor şi anunţarea profesorilor în cazul în care bicicleta dispare sau are defecţiuni.

Preşedintele CJ Cătălin Nechifor a declarat astăzi cu prilejul demarării proiectului “Bicicleta de la Ţară, pedalează pentru educaţie” că unele drumuri nu permit deplasarea în condiţii normale din cauza calităţii precare a carosabilului.

Sebastian Potanc, directorul general E-On Moldova Distribuţie nu a precizat în conferinţa de presă care este valoarea unei biciclete, ci a explicat că este vorba de un act de caritate care ar trebui preţuit ca atare.

comments

comments