full screen background image

Vaccinarea copiilor se face prin medici şcolari în mediul urban, iar în localităţile din mediul rural prin medicii de familie

 

     Ordinul care prevede că vaccinarea elevilor va fi făcută din nou în şcoli a fost publicat în Monitorul Oficial.

Această schimbare a survenit după ce medicii de familie au atras atenţia, în nenumărate rânduri, că neîmplicarea medicilor şcolari în campaniile de vaccinare ar putea conduce la creşterea numărului copiilor neimunizaţi, respectiv la apariţia unor epidemii de boli transmisibile.

Mai exact, la vârsta de 7 ani, elevii sunt imunizaţi cu vaccinul rujeolic-rubeolic-oreion; la 9 ani, ei primesc vaccinul polio inactivat împotriva poliomielitei, iar la vârsta de 14 ani ei sunt imunizaţi cu vaccinul diftero-tetanos.

Purtătorul de cuvînt al DSP Suceava, Adrian Popescu subliniază că situaţia a revenit doar în mediul urban:

Vaccinarea copiilor se face prin medici şcolari în mediul urban, iar în localităţile din mediul rural vaccinarea e făcută prin medicii de familie arondaţi unor unităţi şcolare. Ca şi noutate, noua lege a sănătăţii precizează că aceşti medici de familie care fac vaccinări trebuie plătiţi cu bani de la bugetul de stat.”

Subvenţionarea medicilor de familie din mediul rural pentru vaccinarea elevilor se regăseşte ca propunere în noua Lege a Sănătăţii, momentan aflată în dezbatere publică.

Direcţia pentru Sănătate Publică va avea campanii de imunizare în lunile octombrie şi noiembrie ale acestui an.

Vom avea o campanie de vaccinare diftero-tetanică între 8 şi 19 octombrie pentru restanţierii din anul şcolar 2010-2011 şi încă o campanie în perioada 5-23 noiembrie împotriva poliomelitei în clasa a II-a şi a III-a, pentru copii de 8, respectiv 9 ani”, a explicat Adrian Popescu pentru VIVA FM.

comments

comments




Leave a Reply

avatar