full screen background image

Producătorii de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate ale judeţului pot depune cereri de finanţare până pe 21 septembrie

 

     Producătorii de lapte şi de carne de vită şi crescăƒtorii de bivoliţe de lapte din zonele defavorizate ale judeţului pot depune la APIA cereri de finanţare prin Fondul european de Garantare Agricolă pânムpe 21 septembrie.

Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Suceava, Angela Coreleuca a declarat pentru VIVA FM:

“€œPentru a beneficia de ajutorul specific, crescătorii trebuie să deţină un efectiv de animale curpins între 2 şi 15 capete vaci de lapte pe beneficiar, între una şi maxim 50 capete femele bivoliţe de lapte pe beneficiar şi între unu maxim 90 de capete pe beneficiar constituit după caz din vaci din rase de carne, sau din tineret mascul sau femel din rasă de carne sau din metis din rasă de carne. Acest ajutor specific se acordă din fondul European de Garantare Agricolă sub formă de plată anuală până la data de 30 iunie a anului calendaristic următor anului solicitării. Ultima zi de depunere a cererilor este de 21 septembrie 2012. Pentru a evita aglomeraţia la centrele locale şi la centrul  judeţean invităm fermierii c în perioadş imediat următoare să se prezinte în vederea depunerii cererii pentru acest ajutor specific.”

Plafonul maxim acordat ţării noastre este de 30 milioane de euro. Până în prezent s-au depus la APIA Suceava şi la centrele regionale aproximativ 3170 de cereri prin care s-au solicitat subvenţii pentru 10.117 capete de animale. Dintre acestea 27 pentru rase de carne şi metişii acestora.

Anul trecut la APIA Suceava s-au depus 8700 astfel de cereri iar anul acesta se aproximează a fi în jur de 8.000

comments

comments




Leave a Reply

avatar