full screen background image

Cărbunele pentru încălzirea de la iarnă se cumpără pe credit

 

Conducerea societăţii TERMICA are mari speranţe să primească un credit de 15 milioane de lei pentru aprovizionarea cu combustibil.

Directorul societăţii de termoficare, OVIDIU DUMITRESCU,  şi primarul ION LUNGU au purtat discuţii la Bucureşti la sfarsitul saptamanii trecute  cu reprezentanţii unei bănci, urmînd ca în două săptămîni să aibă un răspuns oficial din partea instituţiei bancare.

Imediat după aprobarea majorării liniei de credit, se va cumpăra cărbunele necesar pentru iarna aceasta. Lungu a insistat ca sucevenii să plătească restanţele la Termica, pentru a se asigura în continuare apa caldă. În luna august s-au plătit 17 miliarde lei vechi, din 20 de miliarde cât şi-au propus să încaseze autorităţile pentru a se putea asigura funţionarea societăţii de termoficare.

Anterior, primarul ION LUNGU afirmase că un credit bancar este “singura soluţie” pentru asigurarea stocului de cărbune la TERMICA, precizînd totodată că aşteaptă un ajutor şi din partea Guvernului, materializat prin scutirea la plata obligaţiilor la bugetul de stat, în valoare de 6 milioane de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar