full screen background image

Peste 400 de incendii au avut loc în judeţ de la începutul anului, dublu faţă de 2011

 

Numărul intervenţiilor la care au participat pompierii suceveni anul acesta s-a dublat faţă de anul trecut.  În total, în primele 8 luni ale acestui an, au avut loc peste 400 de incendii, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Marian Ruscan.

Creşterea numărului incendiilor în judeţ este una alarmantă.

Purtătorul de cuvînt, Marian Ruscan“Principalele cauze care au generat incendii în anul 2012 sunt flacăra aprinsă (98 de incendii, comparativ cu 42 în 2011), efectul termic (92 de evenimente faţă de 50 înregistrate în primele 8 luni ale lui 2011), scurtcircuite (81 de intervenţii, 57 în 2011), jarul aprins şi scînteile (72 de incendii, faţă de 45).

     Şi incendiile de mirişte s-au înmulţit alarmant în acest an. În doar trei luni de zile, au avut loc 53 de incendii. Este vorba de perioada mai-iulie a acestui an. Statistic, vorbim de o triplare a numărului de incendii de mirişte, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.”

Pompierii suceveni au prevăzut şi sancţiuni pentru cei care nu au respectat legislaţia, incendiind vegetaţia uscată.

     “Inspecţia de prevenire din cadrul ISU Suceava a dat 22 de amenzi contravenţionale pentru arderile necontrolate sau nerespectarea arderilor. Valoarea acestora este de 54.000 lei“, a mai precizat Marian Ruscan.

Mai mult, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă are protocoale de colaborare cu Garda de Mediu şi APIA, şi le transmite coordonatele terenurilor unde au avut loc incendiile. Astfel, agricultorii care primesc finanţări pentru terenuri şi igienizează terenurile încălcând legislaţia în vigoare, risca sa piarda finanţarea.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar