full screen background image

Săptămâna prevenirii criminalității

În perioada 22-26 mai 2023 se va derula  la nivelul judeţului Botoşani „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Acţiunea este rezultatul unei iniţiative la nivel naţional a Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

“Prin activitățile desfășurate dorim ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți cetățeni. Scopul nostru este să conștientizăm atât necesitatea adoptării unor măsuri de protecție în diverse situații, cît și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.” au declarat reprezentanți IJP.

Săptămâna prevenirii criminalității presupune organizarea de activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă. Astfel, vor fi abordate, în ordine: siguranța copiilor, siguranța în mediul online, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prevenirea disparițiilor/plecărilor voluntare ale copiilor și  prevenirea violenţei în familie  .

Prima dezbatere a avut loc luni, 22 mai

Evenimentul de lansare a fost dezbaterea Drogurile – o provocarea a adolescenților, organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani și Consiliul Județean Botoșani – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani în data de 22 mai 2023, ora 13 , la Casa de Cultură a Tineretului Botoșani.

Peste 400 de liceeni au participat activ la discuțiile cu specialiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Agenției Naționale Antidrog,  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, precum și Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani.

Săptămâna prevenirii criminalităţii va include activităţi specifice  organizate în parteneriat cu unităţi de învăţământ preuniversitar, precum și cu diverse comunități locale. Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității se vor afla în mijlocul elevilor din unități de învățământ, dar și în comunități pentru a discuta despre criminalitate și despre ce înseamnă să previi.

Vă recomandăm să citiți și:

Ofertă pentru modernizarea drumului județean Dobârceni – Murguța – Ștefănești

comments

comments