full screen background image
Târgul Liceelor

Târgul Liceelor – sprijin pentru orientare în carieră

Suspendat în ultimii doi ani din cauza pandemiei, Târgul Liceelor și-a redeschis, vineri, porțile pentru absolvenții de gimnaziu. Acțiunea este mai mult decât necesară pentru elevii indeciși, dar și pentru cei care nu știu ce li se potrivește. Iar orientarea în carieră îi poate ajuta să opteze pentru un profil corespunzător cunoștințelor și aptitudinilor lor.

În acest an, liceele au organizat un flash-mob de prezentare practică a meseriilor pentru care pregătesc elevii. Asta pentru a scoate în evidență și mai mult Liceele tehnologice, ocolite tot mai mult în ultimii ani, așa cum recunosc chiar directorii. Liceul Industrial “Dimitrie Negreanu și Liceul Industrial “Elie Radu” reușesc cu greu să își realizeze planul de școlarizare, chiar dacă profilele au căutare pe piața muncii.

Târgul Liceelor

Evenimentul va avea loc în perioada 12 – 14 mai, în sala de sport a Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, pentru toate unităţile din zona Botoşani, respectiv la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi (Corpul B), pentru zona Dorohoi/Darabani.

Sunt așteptați joi și vineri între orele 10.00- 18.00 și sâmbătă de la 10.00 la ora 13.00 inclusiv părinții, cei care decid, de foarte multe ori, dar nu întotdeauna bine, în locul elevilor.

Prof. dr. Ada Macovei, Inspector Școlar General al IȘJ Botoșani:

Vă recomandăm să citiți și:

Festivalul Floare Albastră a ajuns la ediția a XIII-a

 

comments

comments