full screen background image

Cetățean român, implicat în atacurile cibernetice

Marți, 3 mai, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că a fost identificat un cetăţean român, rezident în Marea Britanie, care ar fi indicat hackerilor ruşi de la ‘KillNet’ ce site-uri din ţara noastră să atace.

„A fost identificată o persoană, bănuită – cetăţean român, rezident în Marea Britanie -, care a susţinut activitatea grupării infracţionale, prin traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracţională şi prin indicarea unor site-uri web din România care ar fi putut fi atacate prin acelaşi mod de operare”, a declarat ministrul Lucian Bode, într-o conferinţă de presă.

Începând cu data de 29 aprilie, o serie de atacuri informatice de tip DDoS – Distributed Denial of Service a afectat multiple site-uri web care aparțin unor instituții publice și organizații private din România.

Potrivit Poliției Române, atacurile ar fi fost revendicate de o grupare intitulată ‘KillNet’, de origine rusă, iar activitatea acestora ar fi promovată pe diferite canale de comunicare, fiind motivate de contextul conflictului militar Rusia – Ucraina.

Cetățeanul se află în custodia autorităților și este audiat, conform declarației ministrului Lucian Bode.

Vă recomandăm să citiți și:

SRI ia în calcul cinci scenarii cu posibile atacuri cibernetice în timpul alegerilor

38.000 de atacuri cibernetice în ultimele 48 de ore, vizând instituții ale statului român și site-uri privat

comments

comments