full screen background image
Biblioteci

Biblioteci în dialog – ediția 2022 la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava

Proiectul Biblioteci în dialog, derulat cu prilejul Săptămânii Naționale a Bibliotecilor, a fost inițiat de Biblioteca Națională de Poezie „Mihai Eminescu” a Memorialului Ipotești în anul 2021, dar continuă, cu o nouă ediție, și în acest an.

Prima întâlnire

Prima întâlnire din acest an a proiectului Biblioteci în dialog a avut loc la 7 aprilie 2022, cu participarea la Memorialul Ipotești a managerului Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, poetul Ioan Pintea.

Au avut loc discuții pe diverse teme (lectură, cărți, poezie, proiecte culturale, activitatea bibliotecii, biblioteca digitală, proiecte editoriale), iar elevii de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani au susținut un moment artistic.

A doua întâlnire

A doua întâlnire din cadrul proiectului, care a avut loc la 14 aprilie 2022, s-a bucurat de prezența la Memorial a doamnei Mihaela Mereuță, managerul Bibliotecii „G.T. Kirileanu” Neamț, care ne-a prezentat biblioteca nemțeană, fondul de carte și aparițiile editoriale ale bibliotecii.

La final, poetul botoșănean Vasile Iftime a citit un grupaj de poezii din creația proprie și a răspuns întrebărilor participanților pe teme poetice. Pe tot parcursul evenimentului, copiii de la Școala „Raluca Iurașcu” din Joldești au prezentat momente de muzică folk, sub îndrumarea Preotului Cristian Dumitraș.

biblioteci

Joi, o nouă întâlnire

Joi, 05 mai 2022, va fi  invitat la Ipotești, în cadrul aceluiași proiect, managerul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, Gabriel Cărăbuș, doctor în istorie. Începând cu ora 12.00, în Sala de expoziții temporare „Horia Bernea” a Memorialului Ipotești, va avea loc prezentarea bibliotecii sucevene, urmată de discuții pe temele propuse, dialoguri cu elevii participanți.

Momente ale acestui eveniment vor fi apoi distribuite și pe rețelele de socializare (inclusiv pe pagina de Facebook a Memorialului Ipotești).

Dacă la prima ediție din 2021 au fost prezentate fondurile de carte rară ale bibliotecilor din Regiunea Moldovei  cu accent pe edițiile Eminescu, anul acesta organizatorii și partenerii își propun să prezinte activitatea bibliotecilor invitate, cu un accent pe fondul general de carte, pe proiectele și activitatea de management ale bibliotecii.

Vă recomandăm să citiți și:

Teatrul „Mihai Eminescu” prezintă prima premieră la Cinematograful Unirea

comments

comments