full screen background image

Primarii din județ pot transmite până luni proiecte dedicate Centenarului României

Primarii pot obține finanțare, de la Guvern, pentru reabilitarea de monumente istorice și organizarea unor evenimente dedicate Centenarului României și Primului Război Mondial.

Prefectul Județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a informat primarii din județ că pot obține finanțare de la Guvern, prin Departamentul Centenar, pentru reabilitarea unor monumente istorice, precum și pentru alte acțiuni dedicate aniversării Centenarului României și a Primului Război Mondial.

Astfel, Prefectura Județului Suceava a transmis, prin adrese, primarilor din județ, că trebuie să înainteze toate propunerile de finanțare până la data de 28 august 2017, urmând ca Instituția Prefectului să le centralizeze și să le transmită la nivel central.
Finanțarea se va acorda din bugetul de care va dispune departamentul menționat.

Departamentul Centenar are drept obiectiv coordonarea, la nivel național, a pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) și Primului Război Mondial.

Noua structură nu are personalitate juridică, se află în subordinea prim-ministrului, funcționează în cadrul aparatului de lucru al executivului și este finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

comments

comments