full screen background image

Un al doilea atac în Spania. Poliția a ucis cinci presupuși teroriști

Poliția spaniolă a anunțat în noaptea de joi spre vineri că a ucis patru „presupuși teroriști” la Cambrils, la circa 120 de kilometri sud-vest de Barcelona. Un al cincilea suspect, rănit inițial și arestat, a murit ulterior, potrivit presei spaniole. Operațiunea poliției a avut loc după ce o furgonetă a intrat în oameni în acest oraș aflat la 120 de km de Barcelona. Șapte persoane, între care un polițist, au fost rănite în noul atac care s-a petrecut la câteva ore după ce un atentat similar, soldat cu 13 morți și 100 de răniți, avusese loc pe un bulevard foarte aglomerat din capitala catalană.

ACTUALIZARE 7:50. Suspecții împușcați la Cambrils purtau centuri cu explozibili, a anunțat poliția. Al cincilea suspect, care inițial fusese rănit și arestat, dar a decedat ulterior, era pe jos și încerca să înjunghie oameni pe stradă, potrivit El Pais.

Presa spaniolă a relatat că o furgonetă a intrat în oameni în Cambrils, în noaptea de joi spre vineri, și a rănit șapte persoane (șase civili și un polițist) în ceea ce a părut să fie o încercare de a repeta scenariul atacului de la Barcelona, care avusese cu câteva ore mai înainte. Unul dintre răniți este în stare critică.

Presa spaniolă a relatat că vehiculul în care se aflau atacatorii s-a răsturnat, iar când cei care se aflau în mașină au ieșit afară, au fost împușcați de poliție. Ulterior s-a procedat la mai multe explozii controlate.

Situația este acum sub control la Cambrils.

comments

comments