full screen background image

17 copii în tabără la Costinești, în urma unei acţiuni a Grupului de inițiativă “Rădăuțiul civic”

Pe data de 22 iunie, grupul de inițiativă “Rădăuțiul civic” a lansat un apel pentru o tabără de vară educativă pentru cei 17 copii de la Casa de tip familial „Universul Copiilor” din Rădăuți, care provin din familii dezbinate sau cu părinți decăzuți din drepturi.

La acel moment, cei implicați își propuneau să strângă o sumă de 1300 de lei (reprezentând 10 %) din costurile totale ale proiectului pe care l-au depus spre finanțare Primăriei Rădăuți.

În mai puțin de o săptămână a fost adunată suma de 4100 lei, de la rădăuțenii care au vrut să-i ajute pe acești copii să vadă marea, unii dintre ei pentru prima dată.

După ce suma a fost adunată și biletele au fost cumpărate, membrii grupului Rădăuțiul civic au început cu copiii de la ”Universul copiilor” activități educative, constând în discuții privind conduita pe timpul călătoriilor, aspecte ce țin de siguranța lor și a grupului, măsuri de igiena personală pentru prevenirea îmbolnăvirilor, aspecte ce țin de comportamentul pe plaja, în mare, semnale vizuale și sonore transmise de salvamari pentru siguranța pe plajă.

Li s-a vorbit despre cum să previi accidentările pe timpul călătoriei sau în spațiile de cazare, aspecte ce țin de alimentație, hidratare, expunerea la soare, insolatii.

Au avut parte și de o activitate despre importanța comunicării și despre lucrul în echipă, lucruri despre care copiii au învățat punându-le chiar în practică, dar și activități legate de acordarea primului ajutor în caz de nevoie, respectiv despre importanța unui stil de viață sănătos.

După toate acestea, joi, 17 august, cei 17 copii au plecat în tabără la Costinești, după ce le-au mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui deziderat. ”Rădăuțiul civic” este un rup de inițiativă al unor tineri din Rădăuți, strânși în jurul lui Luca Ciubotaru, care își doresc să contribuie la dezvoltarea orașului, să stimuleze cetățenia activă și să ia atitudine cu privire la problemele locale.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments