full screen background image

Cum va fi vremea astăzi și în următoarele zile

Marți vremea se anunţă frumoasă în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile vor creşte uşor şi vor fi cuprinse între 24 e grade în nordul Moldovei şi 34 de grade Celsius în Lunca Dunări. După-amiază, însă, înnorările se vor accentua în zonele mai înalte de relief şi în sud-est, unde din loc în loc vor fi averse cu tunete, fulgere şi condiţii de grindină. Vântul va continua să sufle cu putere în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea.

Locuitorii Capitalei vor avea parte a o zi obişnuită de vară. După o dimineaţă cu 18 grade Celsius în termometre, maximele vor ajunge la 33 de grade Celsius, iar vântul va sufla va sufla cel mult moderat. Presiunea atmosferică se va situa la valori uşor mai mici decât cele obişnuite.

Aversele cu tunete, fulgere şi, posibil căderi de grindină nu vor lipsi din spaţiul montan, dar vor fi mai frecvente în a doua parte a zilei. Până atunci, maximele vor reuşi să atingă şi să depăşească 20 de grade în aproape toate staţiunile. Rafalele de vânt vor fi puternice pe creste, cât şi în timpul reprizelor de ploaie.

Vântul va crea probleme şi astăzi celor aflaţi în zona litoralului, iar norii vor mai acoperi din când în când cerul. Totuşi, temperaturile vor începe să crească uşor şi vor ajunge la 30 de grade Celsius.

De miercuri, aspectul vremii se va îmbunătăţi semnificativ: maximele vor urca până la 31..32 de grade, briza va fi plăcută, iar apa mării se va menţine caldă.

Sub aspectul precipitaţiilor, nu vor exista schimbări majore în perioada ce urmează.

Ploile însoţite de descărcări electrice vor apărea la deal şi la munte, iar pe suprafeţe mici se vor putea strânge peste 25l/mp. Vestea mai puţin bună este că vineri se vor întoarce temperaturile caniculare şi disconfortul termic accentuat. Cel mai afectat va fi sudul teritoriului, unde se vor înregistra şi valori de 36 de grade Celsius la umbră.

digi24

comments

comments