full screen background image

Burkina Faso: 17 morți într-un “atac terorist” la Ouagadougou

Un număr de 17 persoane au fost ucise duminică seara într-un “atac terorist” comis asupra unei cafenele-restaurant din Ouagadougou de către presupuși jihadiști, a anunțat guvernul din Burkina Faso.

“Duminică, în jurul orei 21,00, un atac terorist a vizat restaurantul Istanbul situat pe bulevardul Kwame Nkrumah din Ouagadougou”, relevă un comunicat al guvernului, citat de AFP.

“Acest atac a făcut pentru moment 17 victime ale căror naționalități rămân de precizat și 8 răniți”, precizează aceeași sursă.

Atacatorii, al căror număr nu este cunoscut, “sunt izolați pe un etaj al imobilului pe care l-au atacat”, a declarat ministrul Comunicațiilor din Burkina Faso, Remis Dandjinou, la televiziunea națională.

“Forțele de apărare și de securitate și unitatea de elită a jandarmeriei sunt în acțiune”, a spus el.

Restaurantul Istanbul, situat la aproximativ 200 de metri de cafeneaua Capuccino care, în ianuarie 2016, a fost ținta unui atentat, ” a fost atacat de presupuși jihadiști”, declarase anterior pentru AFP un ospătar al localului.

“Trei bărbați au sosit la bordul unui vehicul 4×4 spre ora 21,30, au coborât din mașină și au deschis focul asupra clienților de pe terasa” acestei cafenele frecventate de o clientelă de rezidenți străini, a indicat aceeași sursă.

Pe 15 ianuarie 2016, atacul ce a vizat cafeneaua Cappuccino, o locație frecventată de rezidenții străini din Ouagadougou, și mai multe hoteluri și a fost revendicat de Al Qaida în Magrebul Islamic s-a soldat cu 30 de morți și 71 de răniți, în majoritate străini.

Aflată la frontiera cu Mali și Niger, Burkina Faso este scena unor atacuri jihadiste regulate din 2015.

AGERPRES

comments

comments