full screen background image

Polițistă din Rădăuți, reţinută pentru furt. Femeia nu este la prima asemenea faptă

Carmen Mirela Acsântoaie, polițist local în cadrul Primăriei Rădăuți, a fost reținută aseară pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentată în fața magistraților cu propunere de arestre preventivă.

Marți, 25 iulie, polițista se afla în sediul primăriei când a sustras telefonul mobil al omului de afaceri local Arcadie Plămadă care, în timp ce completa niște formulare, a sesizat că i-a diapărul telefonul care se afla pe masă, în apropierea sa.

Plămadă a anunțat poliția și a utilizat de pe un alt telefon o aplicație GPS cu ajutorul căreia a localizat-o pe Carmen Acsântoaie și au depistat-o ulterior într-o clădire de pe strada Volovățului din municipiu.

Pusă în fața faptului, polițista a explicat faptul că luase telefonul de la un bărbat de etnie romă, în fața primăriei.

Omul de afaceri a solicitat sprijinul polițiștilor care, sosiți la fața locului, au constatat că femeia este polițist local și i-au condus la sediul Poliției Rădăuți, unde s-a recurs la audierile părților.

Constatându-se că autorul furtului este polițista locală, s-a dispus reținerea sa pentru 24 de ore.

Carmen Mirela Acsântoaie nu se află la prima abatere.

Ea a mai fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, la plata sumei de 500 lei cu titlu de despăgubiri civile și a 900 lei cheltuieli judiciare.

În luna ianuarie 2014, când o femeie din Burla a mers în piaţa agroalimentară din Rădăuţi pentru a cumpăra legume, a plătit şi a scăpat pe jos, din greşeală, portofelul în care se aflau cartea de identitate, chitanţe şi bani, suma fiind apreciată la circa 200 de lei.
Femeia de la tarabă a găsit portofelul şi i l-a dat unui cunoscut, care i-a căutat pe poliţiştii locali din zona pieţei şi i-a chemat pentru a-l preda.

La faţa locului a ajuns doar poliţista Carmen Acsântoaie, care a preluat portofelul.

S-a uitat în el şi a spus că îl va preda la poliţia naţională.

Femeia a luat numărul de telefon mobil al poliţistei locale Acsântoaie Carmen, pentru ca, în eventualitatea că va veni persoana păgubită după portofel, să o pună în legătură cu Carmen Acsântoaie, după cum reiese din rechizitoriul de sesizare a instanţei de judecată.

Păgubita s-a prezentat a doua zi la tarabă, dar vânzătoarea i-a spus că a predat portofelul poliţistei locale care, sunată fiind, a menţionat că a dat bunul pe care-l primise unei nepoate a femeii, elevă la Colegiul Tehnic Rădăuţi, fapt infirmat ulterior de bătrână, care a declarat că nu are nici o nepoată.

Persoana vătămată s-a prezentat la SPCLEP Rădăuţi la ghişeu, unde i-a fost înmânată cartea de identitate.

Când a întrebat şi de portofel, lucrătorul de la ghişeu i-a spus să se adreseze Poliţiei Locale şi să întrebe acolo de poliţista locală Acsântoaie Carmen Mirela.

Păgubita a mers la Primăria Rădăuţi, unde a discutat cu un agent de pază, care a sunat-o pe Acsântoaie Carmen Mirela, iar la telefon aceasta i-a spus martorei că buletinul l-a predat la SPCLEP Rădăuţi şi a precizat, din nou, că portmoneul l-a dat unei nepoate să-l ducă acasă, se mai menţionează în rechizitoriu.

Ulterior, femeia a reclamat totul la poliţie, iar în urma anchetei s-a stabilit că poliţista locală a luat banii şi a predat doar buletinul.
Carmen Mirela Acsântoaie a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

În plus, ea a fost obligată la plata sumei de 500 de lei cu titlu de despăgubiri civile faţă de păgubită, dar şi a 900 de lei cheltuieli judiciare.

Contactat telefonic ieri seară de Luigi Bărăgoiu, redactor la Monitorul de Suceava, şeful Poliţiei Locale Rădăuţi, Mihai Morariu, a declarat: „Carmen Mirela Acsântoaie a fost suspendată din activitate încă de la finele anului trecut, odată cu trimiterea sa în judecată”.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments