full screen background image

Focuri de armă pentru oprirea unor contrabandişti de ţigări, la Nisipitu

În data de 26 iulie, în jurul orei 14.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau către interiorul țării, pe direcția localității Nisipitu, judeţul Suceava, mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestora efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece nu s-au oprit, au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Astfel a fost reținută o persoană care ulterior a fost identificata ca fiind cetățeanul român C. Sorin, în vârstă de 23 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava. Celelalte persoane au abandonat coletele şi au fugit pe teritoriul statului vecin.

În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete care conțineau 8.498 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 99.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a cazului.

Persoana în cauză este cercetată de polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

În aceeași zi, un echipaj din cadrul Sectorului PF Vicovu de Sus, ITPF Suceava, pe timpul executării misiunii de supraveghere și control a frontierei de stat a descoperit abandonate lângă frontieră mai multe colete care conțineau țigări de contrabandă. Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.000 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 46.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

comments

comments