full screen background image

Un humorean s-a răsturnat în şanţ cu scuterul pe care-l conducea beat şi fără permis

În cursul după-amiezii de duminică, în jurul orei 18.20, în timp ce conducea motociclul înmatriculat în străinătat, pe DJ 177C, în afara localității Capu Câmpului, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a consumului de băuturi alcoolice şi a lipsei de experienţă în conducere, un bărbat, de 34 de ani, din orașul Gura Humorului, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, într-o curbă.

Astfel, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă a drumului.

În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului motociclului care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internat.

Conducătorul motociclului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments