full screen background image

Premierul i-a cerut ministrului de Interne un raport cu măsurile avute în vedere după incidentul de la Suceava

Premierul Mihai Tudose i-a solicitat ministrului de Interne, Carmen Dan, un raport cu măsurile avute în vedere după tragicul incident petrecut la Suceva, când un agent de poliție a fost înjunghiat mortal de un tânăr, au precizat surse oficiale pentru AGERPRES.

În paralel, luni, de la ora 10.30, conducerea MAI va avea o întrevedere la sediul ministerului cu reprezentanți ai tuturor structurilor sindicale din Poliție, iar premierul va discuta la Palatul Victoria, începând cu ora 11.00, cu o delegație a Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România.

Discuția prim-ministrului cu sindicaliștii vizează drepturile și obligațiile polițiștilor în vederea luării unor măsuri care să conducă la evitarea situațiilor de genul celei petrecute la Suceava.

Prim-ministrul a declarat, sâmbătă, că niciun polițist nu va mai patrula singur, echipa urmând să fie formată din patru oameni.

“Din punctul meu de vedere, nu mai vreau patrule de unul singur. Atunci când ai un singur polițist, care trebuie să patruleze într-o zonă — se subînțelege că acea zonă are un potențial infracțional sau negativ — el își pune gratuit viața în pericol. Nu poți să îl trimiți de unul singur. Se vor trimite echipe, chiar dacă este vorba de echipe mixte alcătuite din polițiști și jandarmi”, a declarat Tudose pentru AGERPRES.
Polițistul Sorin Vezeteu a fost înjunghiat mortal joi seară, în timp ce era de serviciu în Postul de Poliție Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni (Suceava). Autorul, Ioan Beșa, a fost arestat pentru 30 de zile.

AGERPRES

comments

comments