full screen background image

Activităţi de combatere a țânțarilor în Rădăuţi, vineri şi sâmbătă

Primăria Rădăuți va efectua, pe data de 21 iulie 2017, între orele 19.00 – 21.00, și pe data de 22 iulie 2017, între orele 6.00 – 8.00, activități de aviotratament pentru combaterea țânțarilor și a muștelor deasupra municipiului, în special deasupra zonelor cu aglomerație locativă mai mare și pe zonele cu mulți arbori, din zona centrală a orașului, aproximativ 300 ha.

Se va utiliza ca substanță insecticidă Aqua K-Othrine, iar ca solvent, apa.

Substanțele din gama K-Othrine (Aqua K-othrine) sunt considerate cele mai bune insecticide existente pe piață la ora actuală, care se pretează la a fi folosite pentru dezinsecții urbane (străizi, parcuri, piețe, arii rezidențiale, complexe de locuințe), în special prin realizarea acestei manopere pe cale aeriană.

Ele sunt recomandate de Organizația Mondială a Sănătății.

Reprezentanții Primăriei rădăuțene le recomandă locuitorilor să evite deplasarea pe cât posibil în zonele menționate, în intervalele orare respective.

Manopera va fi efectuată cu un elicopter specializat în astfel de operațiuni, un Robinson R44, dotat cu instalație de dispersie, aparat de zbor ce aparține SC FLY COMPANY SRL Oradea.

Se va efectua un rapel al acestei dezinsecții, după 21 de zile, pentru o mai bună eficiență.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments