full screen background image

Elevii români au obținut patru medalii la Olimpiada de Informatică

Lotul de informatică al României a obținut patru medalii – trei de aur și una de argint – la a XXIV-a ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfășurată în perioada 10 – 15 iulie, la Ljubljana – Slovenia, se arată într-un comunicat al MEN transmis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, medaliile de aur au fost cucerite de Costin Andrei Oncescu, elev la Colegiul Național “Dinicu Golescu” din Câmpulung, Tamio Vesa Nakajima, elev la Liceul Vocațional Pedagogic “N. Bolcaș” din Beiuș, și Andrei Popa, elev la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

Medalia de argint i-a revenit lui Andrei Costin Constantinescu, elev la Liceul Internațional de Informatică din București.

În clasamentul neoficial pe medalii România s-a clasat pe primul loc, iar în ierarhia pe puncte a ocupat locul al doilea, după Polonia. Lotul a fost însoțit și coordonat de prof. Dan Pracsiu (team leader) și Daniel Posdărăscu (deputy leader), student și fost olimpic internațional, multiplu medaliat la competițiile de profil.

La ediția din acest an au participat 58 de concurenți din 14 țări. Prima ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfășurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la inițiativa țării noastre. În următorii doi ani, CEOI va avea loc în Polonia (2018) și Slovacia (2019).

AGERPRES

comments

comments