full screen background image

Statisticienii suceveni aniverseazã 158 de ani de statisticã oficialã

Pe 12 iulie, Direcţia Judeţeanã de Statisticã (DJS) Suceava sãrbãtoreşte 158 de statisticã oficialã în România, mulţumind tuturor furnizorilor care au înţeles menirea, cât şi importanţa raportãrii de date veridice la termen, de calitate şi în volum complet.

DJS aratã, printr-un comunicat de presã cã, de-a lungul anilor, statistica oficialã şi-a modernizat propriile metode de cercetare, s-a adaptat noilor cerinţe informaţionale şi progresului tehnic, contribuind din plin la integrarea României în structurile NATO şi UE.

Astfel, în ceea ce priveşte aquis-ul comunitar, Capitolul ,,Statisticã” a fost printre primele încheiate, statistica româneascã armonizându-se cu legislaţia europeanã, implicit cu reglementãrile “Eurostat”.

“Nevoia tot mai mare de informaţii statistice îi obligã pe statisticieni sã rãspundã cu promptitudine provocãrilor venite din partea autoritãţilor publice, a întreprinzãtorilor, a societãţii civile şi a mass-media, cu informaţii de calitate, relevante. Iatã de ce remarcãm necesitatea dezvoltãrii în continuare a Sistemului Statistic Naţional, pe principii de competenţã, modernitate, cu alocarea resurselor financiare şi umane necesare realizãrii programelor anuale şi multianuale ale cercetãrilor statistice”.

comments

comments