full screen background image

Incendii cauzate de scurtcircuite electrice, în Vicovu de Jos şi Vadu Moldovei

Militarii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu angajaţii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Voitinel, Gălăneşti şi Bilca, au intervenit, luni, cu 6 autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, din comuna Vicovu de Jos.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la mansarda locuinţei, existând pericolul de propagare la întreaga clădire şi la gospodăriile învecinate.

Nu s-au înregistrat victime.

Au ars trei camere de la mansardă, cu bunurile din interior, pe o suprafaţă de 40 mp, precum şi o porţiune din acoperiş, pe o suprafaţă de 35 mp. S-au degradat tavanul şi pereţii camerelor de la parter pe o suprafaţă de aproximativ 45 mp.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Incendiul, anunţat la ora 15:44, a fost lichidat la ora 17:05, iar pompierii au salvat casa proprietarului şi locuinţele învecinate.

În această noapte, militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vadu Moldovei, au intervenit cu 3 autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la sucursala unei unităţi bancare, din comuna Vadu Moldovei.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta în interiorul clădirii, mocnit, pe o suprafaţă de aproximativ 8 mp, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi la o casă aflată în imediata apropiere.

Nu s-au înregistrat victime.

A ars aparatură de birotică, respectiv trei monitoare, două computere, un aparat fax, două imprimante de birou şi un aparat multifuncţional. S-au degradat obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, planşeul din PVC (pe 12 mp) şi zugrăvelile interioare.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la o priză defectă.

Incendiul a fost anunţat la ora 2:44 şi lichidat la ora 4:05, iar pompierii au salvat clădirea sucursalei bancare şi locuinţa învecinată.

comments

comments