full screen background image

Violențe la Hamburg: 76 de polițiști răniți

Confruntările dintre manifestanții anti-G20 și poliție, la Hamburg, s-au soldat cu 76 de răniți în rândul forțelor de ordine, au anunțat acestea din urmă, în noaptea de joi spre vineri, transmite AFP.

Este vorba de “răni ușoare”, a indicat, pentru AFP, o purtătoare de cuvânt a poliției locale, fără a putea furniza la acest moment o cifră referitoare la numărul răniților printre protestatari.

ORA 22.54 Germania: Ciocniri la Hamburg între participanții la un marș împotriva summitului G20 și poliție

Ciocniri au izbucnit joi seara, la Hamburg, între forțele de ordine și participanții la un marș de protest față de summitul G20, ce începe în acest oraș vineri, poliția intervenind cu gaz lacrimogen și tunuri cu apă pentru dispersarea mulțimii, au constatat jurnaliștii AFP.

Mai multe persoane au fost rănite și altele au fost reținute de polițiști, potrivit imaginilor televiziunii germane. Niciun bilanț oficial nu a fost publicat până în prezent.

Sticle, pietre și petarde au fost aruncate asupra forțelor de ordine, care au ripostat cu tunuri cu apă. Poliția a precizat că purtătorul său de cuvânt a fost agresat de protestatari în timp ce acorda un interviu și a trebuit să se refugieze într-o mașină de pompieri. Aceeași sursă a indicat că o mașină a fost incendiată iar vitrine ale unor magazine au fost afectate.

Manifestanții, care s-au reunit sub sloganul “Bun venit în Infern” și care cereau desființarea G20, au fost opriți de poliție după numai 300 de metri parcurși spre centrul de conferințe unde vineri și sâmbătă va avea loc summitul.

Forțele de ordine și-au justificat acțiunea prin faptul că au cerut manifestanților cei mai extremiști, care defilau îmbrăcați în negru și mascați, în număr de câteva sute din cei aproximativ 12.000 de participanți, să-și descopere fața, lucru care nu s-a întâmplat.

Această demonstrație, organizată la inițiativa unei “alianțe autonome și anticapitaliste”, promitea a fi una dintre cele mai ample din marja summitului. O altă mare manifestație, la chemarea mișcării de extremă stânga, este prevăzută pentru sâmbătă la prânz.

Circa 20.000 de polițiști din toată Germania au fost desfășurați la Hamburg cu prilejul summitului G20 de teama unor atentate și a numeroaselor manifestații anti G20, desfășurate pe parcursul mai multor zile, la care se așteaptă o prezență de până la 100.000 de oameni.

AGERPRES

comments

comments