full screen background image

Tranzacţie de peste 500.000 de euro a unui absolvent al USV

Inginerul Răzvan Gîrmacea (35 de ani), absolvent al specializării Calculatoare din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, a vândut unei companii din Hong Kong platforma software Monitor Backlinks, pe care a fondat-o în anul 2013. Platforma (https://monitorbacklinks.com) reprezintă un instrument care ajută companiile active în mediul online să monitorizeze site-urile care pun link-uri către propriul site sau către cel al unor competitori direcţi. Valoarea tranzacţiei, care a avut loc în luna iunie, a fost de peste 500.000 de euro.

Răzvan Gîrmacea a fost studentul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava între anii 2001-2005, la cursurile de lungă durată. La concursul de admitere, acesta a obținut o medie peste 9, iar pe parcursul anilor de studii s-a remarcat ca unul din studenții foarte buni, interesat de noutățile din domeniu, reușind să facă performanțe la disciplinele care îl pasionau. În acest sens, colegii de la FIESC îşi amintesc de prestaţia lui la materiile Programare orientată spre obiecte și structuri de date, Tehnici de transmitere a informației, Rețele de calculatoare sau Sisteme inteligente. De asemenea, la proiectele de an, Gîrmacea propunea întotdeauna soluții interesante. Proiectul de diplomă a avut o tematică nouă pentru nivelul anului 2005, abordând un sistem interactiv pe Internet, sub îndrumarea ştiinţifică a doamnei prof.univ.dr.ing. Cristina Turcu. Potrivit conducerii FIESC, comisia de Examen de diplomă a avut numai aprecieri maxime.

Activitatea antreprenorială a lui Răzvan Gîrmacea a început în anul 2011, când a înfiinţat un magazin online de jucării, pe care avea să îl vândă după doi ani. Ulterior, şi-a dorit să creeze un produs care să îl propulseze către piaţa globală şi pe care să îl poată îmbunătăţi în funcţie de cererile acesteia. Aşa s-a născut Monitor Backlinks, instrumentul care monitorizează link-urile către site-ul personal sau al competiţiei, informând asupra importanţei acestora pentru îmbunătăţirea poziţiei în Google. Gîrmacea a explicat că, în cazul pieţelor competitive, aceste hyperlink-uri joacă un rol deosebit de important în creşterea vizibilităţii în spaţiul virtual şi situarea unui site pe prima pagină a căutării.

“Îl felicităm pe absolventul nostru pentru reuşita deosebită şi îi urăm succes pe viitor!”, transmit reprezentanţii USV.

comments

comments