full screen background image

Iași: Reprezentanții municipalității infirmă că primarul Chirica a fost citat la DNA

Reprezentanții Primăriei Iași au infirmat, miercuri, printr-un comunicat de presă, informațiile apărute într-un cotidian local conform cărora primarului Mihai Chirica i s-ar fi solicitat prezența în după-amiaza acestei zile la sediul DNA pentru a da declarații în calitate de inculpat.

“Pe fondul speculațiilor din spațiul public, vă informăm că primarului Mihai Chirica nu i s-a solicitat prezența la sediul DNA Iași”, se arată într-un comunicat semnat de Biroul de Presă al Primăriei Iași.

Potrivit presei locale, primarul Mihai Chirica este chemat la ora 17,00 la DNA, el având calitatea de inculpat, deși inițial era martor, într-un dosar ce privește achiziția în mai 2013 a patru autoturisme. Achiziția viza dotarea Poliției Locale, însă mașinile ar fi fost folosite de cei aflați la conducerea Primăriei Iași.

Chirica este cel care, în calitate de viceprimar, a semnat, în baza unei delegații primite de la primarul Gheorghe Nichita, caietul de sarcini aferent acestei achiziții. Documentele ar mai fi fost semnate de directorul de investiții din cadrul Primăriei Iași, Dumitru Tomorug, și e fostul șef al Serviciului Administrativ Eugen Chișcă.

După finalizarea procedurii de achiziție, a cărei valoare a fost de 419.000 de lei, la Iași au ajuns patru mașini, la volanul uneia dintre ele fiind văzută Adina Samson, fosta amantă a fostului primar Gheorghe Nichita.

AGERPRES

comments

comments