full screen background image

Lansarea cărţii ”Polonia între Est si Vest 1918 – 2016” de Daniel Hrenciuc, la Rădăuţi

În cadrul Zilelor Rădăuțiului, vineri, 30 iunie, la Muzeul Etnografic ”Samoil și Eugenia Ioneț” din localitate, profesorul doctor Daniel Hrenciuc și-a lansat volumul ”Polonia între Est si Vest 1918 – 2016”, în prezența unui public numeros care a fost întâmpinat în mod tradițional, cu pâine și sare. Au participat primarul Municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, oameni de afaceri, politicieni locali, părintele Mihai Cobziuc, conferențiar doctor Florin Pintescu, Catedra de Istorie a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, elevi și profesori rădăuțeni.

În cadrul manifestării, prof. Hrenciuc a afirmat că are o relație specială cu comunitatea polonă din această zonă, care are sediul la Suceava, pe această filieră a participat la mai multe manifestări, în anul 2006 a primit o bursă la Universitatea din Cracovia, a vizitat de mai multe ori Polonia, a participat la mai multe simpozioane și este invitat în luna octombrie să participe la un alt simpozion foarte valoros, ocazie cu care se va lărgi sfera atat a relațiilor personale, cât și cea a spațiului științific polonez. Profesorul Hrenciuc și-a dat doctoratul în sfera relațiilor româno-poloneze, iar studiile și cercetările sale, articlolele pe care le-a scris sunt citate în cărți ale autorilor polonezi, pentru ca românii și polonezii să ajungă să se cunoască așa cum merită. Cei care doresc să procure volumul ”Polonia între Est și Vest 1918 – 2016” îl găsesc la Muzeul din Rădăuți și la librăria de carte.

Autorul cărții, prof. dr. Daniel Hrenciuc, a mulțumit în mod deosebit omului de afaceri din Rădăuți, ing. Constantin Luchian, pentru susținerea financiară în tipărirea cărții.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments